SAMBUTAN HARI PERANCANGAN BANDAR SEDUNIA 2019

• Program ini disambut setiap tahun oleh PlanMalaysia sempena Hari Perancangan Bandar Sedunia. Pada tahun ini sambutan peringkat kebangsaan dibuat di Shah Alam.
  • UTMKL telah dijemput untuk membuat pameran dan penyertaan dalam sambutan ini sebagai rakan strategik daripada Institut Pengajian Tinggi. Pameran ini juga disertai daripada universiti lain seperti Universiti Malaya, Universiti Teknologi Mara dan Universiti Islam Antarabangsa Malaysia.
  • Seramai 30 pelajar daripada tahun 1, tahun 2 dan tahun 3 telah terlibat secara langsung dalam sambutan kali ini. Para pelajar banyak melibatkan diri dalam setiap aktiviti yang diatur seperti fun walk 5km, urban sketch, urban picnic, explorace, expert talk, demo pengendalian dron dan pameran booth.